19 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan Küçükçekmece'ye ''Gizli Mahalle'' projesi!

Emlak Konut'tan Küçükçekmece'ye ''Gizli Mahalle'' projesi!

Emlak Konut GYO, Küçükçekmece Halkalı’da gizli bir mahalle inşa edecek. 1 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede 7 bin konut yapılacak.



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak gösterilen Emlak Konut GYO, yeni projesi için kolları sıvadı. Firma, Küçükçekmece Halkalı’da gizli bir mahalle inşa edecek.


1 milyon metrekare arazi üzerinde yükselecek gizli mahalle projesinde 7 bin konut yapılması planlanıyor. 6 mahalleden oluşacak dev proje için inşaat sektörü şimdiden yarışa başladı.



İHALE BU AY


Bu ay içinde ihaleye çıkması beklenen arazi üzerinde yapılması düşünülen yeni mahallelerde ve konut adalarında 'alan güvenliği' prensibini benimseyen, aynı anda hem kamuya açık alanlar öneren hem de komşuluk ilişkilerinin güçleneceği özel açık alanların yapılması öngörülüyor.Proje, Küçükçekmece gölü sahiline, yapımı devam eden İstanbul Banliyö Hattı'na ve Halkalı Metrosu'na çok yakın bir konumda bulunuyor. 


Emlak Konut GYO, yeni kuşak ve geleneksel mahalle tasarımını karıştırarak yeni şehircilik anlayışıyla planlanan şehir için sosyal birlik duygusunu ve özlenen mahalle yaşamının yeniden oluşmasını planlıyor. 


Gizli mahallede, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel fonksiyonlarını yeni yerleşecek nüfusun ihtiyaç ve kapasitesine göre düşünüldü. Camileri, resmi kurumları, festival alanları, kütüphane, kent müzesi, el sanatları gibi çok yönlü sosyo-kültürel tesislerin yanı sıra geleneksel Türk sporlarının da yapılabileceği her yaştan insanın faydalanabileceği özel saha ve tesisler inşa edilecek.


2 AYDA 6 İHALE


Emlak Konut, 2 ayda aralarında Galatasaray'ın Riva ile Tariş Kooperatifler Birliği'nin  İzmir  Alsancak'taki arsasının da olduğu 6 dev projenin ihalesini gerçekleştirdi. Firma, İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla, Şile ve 2 etaptan oluşan İzmir Alsancak'taki 1 milyon 327 bin 352 metrekare büyüklükteki 6 proje için yapılan ihaleler neticesinde yaklaşık 9 milyar TL'nin üzerinde satış geliri hedefliyor. Emlak Konut GYO, bu 6 ihaleden minimum 3.3 milyar TL şirket payı almayı planlıyor. 



Emlak Konut'tan Küçükçekmece'ye 8 bin konutluk proje!




Sabah


Geri Dön