29 / 03 / 2024

Emlak Konut'un 2023 hedefi 250 bin konut!

Emlak Konut'un 2023 hedefi 250 bin konut!

Kurulduğu 2003’ten beri her yıl artan performansla faaliyet gösteren Emlak Konut, 2023 hedefini 250 bin konut olarak belirledi. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Sektördeki dinamizm hedeflere ulaşacağımızı gösteriyor” dedi.



Kurulduğu 2003’ten beri her yıl artan performansla faaliyet gösteren Emlak Konut, 2023 hedefini 250 bin konut olarak belirledi. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Sektördeki dinamizm hedeflere ulaşacağımızı gösteriyor” dedi.


Emlak Konut, Cumhuriyetin 100'üncü yılı için iddialı bir hedef belirledi. Konut sektöründeki dinamizm ve talepdeki canlılığı hedefine yansıtan şirket, 2023 yılında 250 bin konut üretimine odaklandı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "2003'ten bu yana kârlarını sürekli artıran Emlak Konut, mevcut ivmeyi koruyarak 2023'te 250 bin konut satışı hedefine ulaşmayı planlıyor" dedi. Dünyadaki ve bölgedeki olumsuzlukların ülkeye ve sektöre olan etkilerini değerlendiren Murat Kurum, gerek Suriye ve Irak'ta yaşananlar ve gerekse FETÖ darbe girişimine yönelik cılız tepkilerin Türkiye'nin yalnızlaştırılmaya çalışıldığına dair bir intiba uyandırdığını söyledi. Kurum, "Ancak Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve köklü bir devlettir. Dünya siyaset sahnesinde yalnızlaştırılması da mümkün değil, ayrıca Türkiye'yi kaybetmek de hiçbir ülkenin faydasına olmaz" diye konuştu. Kurum, inşaat sektörünün Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden biri olan Emlak Konut olarak, sektörün, Türkiye'nin dik duruşuna benzer ve kararlı bir biçimde, yatırımlara devam edildiğini gördüklerini belirterek, "Ülkemizin bölgedeki diğer ülkelere kıyasla halen güvenli liman özelliğini kaybetmemiş olması yabancı satışlarının olumlu bir seviyede devam ettiği görülüyor" şeklinde konuştu.


KASIMDA 2015'İ YAKALADIK

Türkiye üzerine oynanan oyunlara rağmen, konut satışlarının alınan önlemler nedeniyle iyi seviyede olduğunu belirten Kurum, bunda Merkez Bankası faiz oranlarının daha makul seviyelerde olmasının ve hükümetin mevcut bütün saldırılara rağmen istikrar noktasında güven verebilmesinin etken olduğunu belirtti. Kurum, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine rağmen, sektörün dinamiklerini kaybetmediğini, üstelik Emlak Konut satış rakamı ve TÜİK verilerine göre önceki yılın aynı ayına göre ciddi artışlar yakaladığını vurguladı. Kurum, şöyle devam etti: "Ülkemizde 2015 Kasım itibarı ile toplamda 1 milyon 146 bin konut satışı gerçekleşmişken, bugün kasım ayı itibarıyla 1 milyon 200 bin konut satışına ulaştık. Bu rakamlar şimdiden 2016'nın yeni bir rekor yılı olacağını işaret ediyor. 2016 yılı son çeyreğinde Suriye'de ve bölgede yeniden istikrarı sağlamak adına bölge ülkelerinin attığı yeni adımların ülkemizdeki ekonomik vaziyete yeni bir nefes olacağını bu doğrultuda yerli talep ile birlikte yabancı talebinin de artı yönde etkileneceğini öngörüyoruz."


1.8 MİLYARLIK KAR HEDEFİNİ YAKALARIZ

Murat Kurum, şirketin 2016 yılı için, hedeflediği 1.8 milyar TL'lik kâr rakamını yakalayacağını söyledi. Bu rakamın 2015 yılı kârı olan 952 milyon TL ile kıyaslandığında, kârlılıkta, yüzde 90'a yakın bir büyüme beklenildiğini belirtti. Kurum, "Satış değeri olarak baktığımızda da kasım ayı itibarı ile 6.2 milyar TL değerine ulaştık. 2015 yılın toplam tutarı ise 5.9 milyar TL idi. Dolayısıyla satış değeri olarak da geçen senenin üzerindeyiz. 2017 yılında 1.5 milyar TL'lik arsayı ihale etmeyi planlıyoruz. Bu da 10 milyar TL'lik iş yapacağımız anlamına gelir" dedi.


Sabah


Geri Dön