26 / 04 / 2024

Emlak Konut'un Finans Merkezi AVM arsasına 61.5 milyon TL!

Emlak Konut'un Finans Merkezi AVM arsasına 61.5 milyon TL!

Emlak Konut'un girişimi olan Emlak Pazarlama ve Sarp İnşaat, Finans Merkezi AVM'sine 61.5 milyon TL fiyat teklif etti



Emlak Konut GYO, İstanbul Finans Merkezi'ne yakınlığı ile dikkat çeken Ümraniye Site Mahallesi'ndeki 20 bin 714 metrekare büyüklükteki arsanın ihalesinde hızla sona yaklaşıyor. Ticaret merkezi arsasının ilk oturumunda 5 teklif alan Emlak konut GYO, kendi kurumu olan Emlak Pazarlama-Sarp İnşaat ortak girişiminden 61 milyon 500 bin TL'lik rekor bir fiyat teklifi aldı. Üç firma ise sözlü pazarlık aşamasında ihaleden çekildi.
Emlak Konut'un Ataşehir'deki genel müdürlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda Emlak Pazarlama-Yeni Sarp İnşaat ortak girişimi ilk oturumda arsaya teklif ettiği 127 milyon 500 bin TL'lik fiyatı 164 milyon TL'ye yükseltti. Kuruma vereceği payı da yüzde 25'ten 37'ye çıkaran ortam girişim, yeni düzenleme ile Emlak Konut GYO'ya vereceği 31 milyon 875 bin TL olan payı da 61 milyon 500 bin TL'ye yükseltmiş oldu.

Ümraniye arsası için ortak girişim ile rekabet eden tek firma Teknik Yapı oldu. İlk oturumda 99 milyon TL ile arsayla en yüksek fiyatı veren Teknik Yapı, bu ihalede teklifini 129 milyon 729 bin 729 TL'ye yükseltmesine rağmen ortak girişimin gerisinde kaldı. İlk oturumda yüzde 37 pay üzerinden 36 milyon 630 bin TL veren Teknik Yapı, kez kuruma vereceği payı 37'de sabitlerken teklifi yükseldiği için bu kısımda 48 milyon TL'ye çıkmış oldu.
İhaleye gelen teklifler kadar çekilen taraflarda dikkat çekti. İlk oturumda en düşük teklifi veren Varyap, Muzaffer Oflaz İnşaat ve TAO Gayrimenkul İnşaat-Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat-Nida İnşaat ve Abdi İbrahim Gayrimenkul yatırım ortak girişimi ise oturumunu sözlü pazarlık aşamasında ihaleden çekildiklerini açıkladı. İhale komisyonu oluşan yeni fiyatları inceleyerek arsanın ihale edilmesi konusundaki kararı en kısa zamanda açıklayacak.
Üzerine ticaret merkezi yapılacak olan arsanın 2.5 emsal değeri olduğu için 51 bin 786 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. İnşaatın yüksekliği serbest olmakla beraber bölgede uygulanacak olan avan projeye göre hareket edilecek.
Arsanın plan notlarına göre merkezi iş alanı fonksiyonlu parselli arsa olduğu için üzerinde alışveriş merkezi, yönetim merkezi, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro v.b. sosyal ve kültürel tesis alanları, ticaret, büro, işhanı, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağaza, bankalar, oteller, özel hastane, özel eğitim alanları, katlı otopark v.b. fonksiyonlar yer alabilir.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön