24 / 04 / 2024

Emlak Konut'un Gebze ihalesine 17 firma başvurdu!

Emlak Konut'un Gebze ihalesine 17 firma başvurdu!

Emlak Konut'un Gebze'de yaptıracağı 524 konut ve çevre düzenlemesi ihalesi için beklenmedik bir ilgi yaşandı



İhaleye İstanbul'un büyük firmaları ilgi göstermezken çoğunluğu Kocaeli'nde faaliyet gösteren 17 firma arasında kıran kırana bir rekabet yaşandı.
 
Emlak Konut GYO'nun Kocaeli Gebze Güzeller Mahallesi'nde yaptıracağı 524 konutluk ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İhalenin ilk oturumunda herkesi şaşırtan bir ilgi yaşandı ve 17 firmanın teklif sunduğu görüldü. İhalede Makro İnşaat 34 milyon 799 bin 999 TL ile en düşük teklif veren firma olurken en yüksek fiyat 50 milyon 484 bin 530 TL ile Gürbüz İnşaat'tan geldi.Gebze Konutları'na en yüksek ikinci teklifi ise Seç İnşaat-Şira Elektrik ortak girişimi verdi. Tarafın sunduğu rakam 45 milyon 985 bin 214 TL oldu.

Yapılan açıklamalara göre Kocaeli Gebze'de yaptırılacak olan 524 konut tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Konutlara ek olarak konvansiyonel kalıp sistemiyle 3 ticari ünite, 1 sosyal tesis, ada içi altyapı, imar yolları ve çevre düzenleme işleri de 524 konut inşasına ek olarak yerine getirilecek.
 
Kocaeli Gebze Güzeller Mahallesi'ndeki konutlar açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhalenin ilk oturumunda fiyat teklifleri alınırken en yüksek teklifi sunanlar Emlak Konut GYO tarafından açık artırma ve pazarlığa davet edilecek. İhaleyi alan firma on gün içinde arsayı kurumdan teslim alacak. İşe başlayan firma 730 gün içinde tüm işleri bitirerek konutları, sosyal tesisleri ve çevre düzenleme işlerini bitirerek kuruma teslim edecek.
 
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com
YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön