26 / 04 / 2024

Emlak Konut'un halka arzına yatırımcı yoğun ilgi gösterdi!

Emlak Konut'un halka arzına yatırımcı yoğun ilgi gösterdi!

Emlak Konut'un dev halka arzına yoğun yatırımcı İlgisi Emlak Konut GYO'nun haziranda ertelenen ikincil halka arzının 12 Kasım'a kadar tamamlanacağı açıklandı. Emlak Konut GYO'ya yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi olduğu kaydedildi...



Emlak Konut'un dev halka arzına yoğun yatırımcı İlgisi Emlak Konut GYO'nun haziranda ertelenen ikincil halka arzının 12 Kasım'a kadar tamamlanacağı açıklandı. Borsa tarihinin en büyük arzlarından birisi olacak Emlak Konut GYO'ya yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi olduğu kaydedildi. 


YERLİ ve yabancı yatırımcıların heyecanla beklediği Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzında geriye sayım başladı. Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzını gerçekleştirecek konsorsiyumda yer alan Halk Yatırım, şirketin çıkarılmış sermayesinin 1.3 milyar lira artışla 3.8 milyar liraya yükseltilmesi dolayısıyla gerçekleştirilecek payların satışının 12 Kasım tarihine kadar Toptan Satışlar Pazarı'nda yapılacağını açıkladı. Borsacılar, Borsa İstanbul'un tarihindeki en büyük arzlardan birisi olacak Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzına yurtdışından ve yurt içinden şimdiden yoğun ilgi olduğu kaydetti. Halk Yatınm'dan KAP'a gönderilen açıklamada, satışa konu payların SPK'nm ihraç belgesine dayanılarak ve şirketin talebiyle, Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde, 12 Kasım 2013 tarihine kadar borsada işlem gören nitelikte ihraç edileceği kaydedildi. 


Konjonktür olumluya döndü Söz konusu işlemde 1 lot için pay bedeli Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarı'nm genelgesi dahilinde belirlenecek bir fiyat aralığı içinde serbestçe belirlenecek, fiyat aralığı ilan edilecek sirkülerde belirtilecek. Halk Yatırım'm BİST başvurusunda yaptığı açıklamada, "TSP'de satış işleminin 12 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Alıcı ve satıcı üye, takas işlemini Borsa dışında gerçekleştirecektir" denildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yapılan değerlendirmede, uluslararası finansal piyasalarda olumluya dönen konjonktür nedeniyle, ertelenen söz konusu halka arzın gerçekleştirilebileceği koşulların oluştuğunun görüldüğünü ve bu nedenle Emlak Konut İkincil Halka Arzı İşleminin yeniden gündeme geldiğini söyledi. Kurum, önceki gün yaptığı açıklamada, 4 Kasım tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na ikincil halka arzla ilgili başvuru yaptıklarını açıklamıştı. »ekonomİ servîsî Gayrimenkulde 60 yıllık güvence 1953TE kurulan Emlak Konut GYO, 2002'de GYO statüsü kazanırken, 2010 yılında Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak paylarının ilk halka arzını gerçekleştirdi. 2003 ile 2013 yılları arasında 78 binden fazla konut, 6000'e yakın ticari birimin inşaatını yaparak üretim rekoru kıran Emlak Konut GYO, kentlerin marka değerine katkıda bulunma konusundaki vizyonu çerçevesinde özel sektörle işbirliği halinde üretimini sürdürüyor. Şirket, 30 Eylül itibariyle toplam 4.2 milyarlık hasılat elde etti. 


Star Gazetesi



Geri Dön