19 / 04 / 2024

Emlak Konut'un halka arzında talep için bugün son gün!

Emlak Konut'un halka arzında talep için bugün son gün!

Emlak Konut GYO’nun ödenmiş sermayesini 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmak için gerçekleştirdiği ikincil halka arzda, 6 Kasım’da başlayan talep toplama süreci bugün bitiyor. Şirket, bu operasyonla 3.5 milyar liraya yakın kaynak elde edecek...




TÜRKİYE’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO’nun ödenmiş sermayesini 2 milyar 500 milyon TL’den 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmaya yönelik ikincil halka arzında, 6 Kasım’da başlayan talep toplama süreci bugün son buluyor. Halka arzda fiyat aralığı 2,50 TL – 2,80 TL seviyesinde belirlendi. 


GELİRİ KASAYA GİRECEK


Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.liderliğinde gerçekleştirilecek ikincil halka arzın, yurtdışındaki liderliğini Merrill Lynch International üstlendi. Şirket, 1 milyar 300 milyon TL nominal değerdeki hisseyi halka arz edecek. Halka arz geliri direkt olarak şirketin kasasına girecek.  


SERMAYESİ GÜÇLENECEK


Halka arz gelirinin yüzde 10’una kadar olan kısım fiyat istikrarını sağlamak için kullanılabilecek. Halka arzı değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu halka arzla birlikte zaten güçlü olan sermayenin daha da güçleneceğini söyledi. Kurum, eylül itibarıyla cironun 4.3 milyar liraya yükseldiğini ve 10 bin bağımsız bölüm satıldığını söyledi.  


YENİŞEHİR'DE ARSA STOKU VAR


YURTDIŞINDA yayımlanan Eylül 2013 dönemine ait gayrimenkul değerleme raporlarındaki verilere göre, 30 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 36 proje ve 5 adet arsanın ihalesini gerçekleştirmiş olan şirketin halen 8.4 milyon metrekare arsa stoku bulunuyor. Portföyünde 14 bin adet satılabilir bağımsız birim bulunan Emlak Konut’un, 2004’ten bu yana satışı süren projelerde satış oranı yüzde 80 seviyelerinde. Arsa stokunun önemli bir bölümü İstanbul’da Yenişehir’de bulunuyor.


Akşam



Geri Dön