18 / 04 / 2024

Emlak Konut'un indirim kampanyası sektöre can suyu oldu!

Emlak Konut'un indirim kampanyası sektöre can suyu oldu!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun, Emlak Konut'un indirim kampanyasının sadece tüketicilere ödeme kolaylığı sağlamakla kalmadığını belirterek, yeni proje alımlarının yolunu açtığını ve stokların çok daha hızlı erimesini sağlayacağını ifade etti.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın pek çok projesinde uygulamaya başlanan indirim kampanyası, taksit ödemeleri devam eden binlerce konut sahibini sevindirdi ve emlak satışlarına ivme kattı. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu kampanyanın sadece tüketicilere ödeme kolaylığı sağlamakla kalmadığını belirterek, yeni proje alımlarının yolunu açtığını ve stokların çok daha hızlı erimesini sağlayacağını söyledi.

 

Kampanya kapsamında taksitlerini kısmen de olsa vadesinden önce ödeyen müşterilere farklı oranlarda indirim yapılmaya başlandı. Uygulamaya göre kalan taksitlerinin tamamını  kapatacak olan müşterilere %20, % 75’ini kapatacak olan müşterilere %15, % 50’sini kapatacak olan müşterilere % 10, % 25’ini kapatacak olan müşterilere ise %5 oranında indirim yapılıyor. 09.06.2017 tarihinde sona erecek kampanyanın avantajlarından faydalanmak isteyenler konut alımını 01.02.2017 tarihinden önce gerçekleşmiş olması gerekiyor.

 

Yastık Altı Finansman Yine Gayrimenkule Akacak

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, pek çok projede Emlak Konut’un vade farkı olmaksızın, banka ve finans kurumlarını dahi aracı koymadan sıralı senetlerle konut satışı gerçekleştirdiğini belirterek ev alma hayali kuran binlerce insanı hayallerine kavuşturduğunu vurguladı. Hakan Erilkun, şuan kalan taksitlerde %20’ye varan indirimle yastık altı olarak tabir edilen birikmiş finansmanın yine gayrimenkul sektörüne akacağına dikkat çekti. Hakan Erilkun kampanyanın yeni başlamasına rağmen özellikle Kanal İstanbul güzergahında yer alan Unikonut, Bahçekent gibi projelerde şimdiden yoğun bir hareketliliğe neden olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Projelerde 200.000 TL taksit borcu olan kişi 160.000 TL ödeyerek 40.000 TL tasarruf sağlamış oluyor. Bu da insanları bu bedeli yeni bir yatırımın peşinatı olarak vermeye yöneltiyor. Elbette bu likit akışı Emlak Konut ve beraberindeki proje üreticilerinin yepyeni konseptlerle örülmüş birbirinden cazip yeni proje üretimlerinin yolunu açacaktır.”

 

Mart Ayı Satışlarında Yüzde 3 Artış

Hakan Erilkun, sektörde bu uygulamanın emlak satışlarının en yoğun olduğu bahar döneminde, damga vergisinin sıfırlanması ve tapu harçlarının binde 15’e düşürülmesiyle birlikte devreye girmesinin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Tüm bu uygulamalarla Şubat 2017 satışları, Şubat 2016 döneminin binde 2 gerisinde kaldı. Bu yılın Mart ayı satışları geçen yılın mart satışlarına oranla, bu yeni uygulamaların da etkisiyle en az % 3 artış gösterecektir. Asıl büyük ivme ise Mayıs 2017 döneminde yakalanacaktır.”


Geri Dön