28 / 03 / 2024

Emlak Konut'un projeleri yabancının markajında!

Emlak Konut'un projeleri yabancının markajında!

Emlak Konut GYO projeleri yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Emlak Konut projeleri, yatırımcıların radarına girdi" dedi



Emlak Konut GYO, Ocak-Mart döneminde KDV hariç toplam 708.9 milyon lira değerinde 1.155 adet bağımsız bölüm satışı yaptı. 


Ocak-Mart dönemindeki satışların 57.06 milyon liralık kısmı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik gerçekleştirildi. Ayrıca bu dönemde İstanbul'da Kayabaşı, Eyüp Alibeyköy, Bakırköy Yenimahalle, Avcılar Ispartakule, Esenyurt Hoşdere, Başakşehir Ayazma, Maltepe Küçükyalı, Zeytinburnu Beştelsiz bölgeleri ve Nevşehir'de ihale yapıldı. 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, mega projelerin tamamlanma yılı olan 2016'da özellikle Emlak Konut projelerinin yabancı alıcının radarında olduğunu söyledi. Kurum, "Artık Türkiye, İstanbul ve İstanbul'da da özellikle 'Emlak Konut projeleri', uluslararası yatırımcıların radarına girmiş durumda ve Emlak Konut her yeni projesiyle yabancı konut alıcılarının yakın takibinde. Bu hem bizler hem yüklenicilerimiz hem de sektör için sevindirici bir gelişme" diye konuştu. 


Anadolu turu başladı

Emlak Konut olarak markalı konut projeleriyle Anadolu'ya açılmaya başladıklarını hatırlatan Murat Kurum, ihtiyaç sahiplerini kaliteli ve güvenilir konutlarla buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Kurum, "İzmir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yalova gibi illerde bulunan arsa stokunun yeni projelerle değerlendirilmesiyle İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu'ya taşıyoruz. İlk olarak geçen yıl Ankara'da peş peşe ihaleler düzenledik. Hedefimiz arasında İstanbul ve Ankara'nın payını dengeli götürmek bulunuyor" diye konuştu. 


'2016 beklentisi yüksek'

MURAT Kurum, 2016 yılı için 1.5 milyon metrekareyi bulan 11 bin bağımsız bölüm satış hedefi ve 7.6 milyar lira da ciro hedefi koyduklarını hatırlattı. Bu yıl kâr beklentilerinin yaklaşık 1.5 milyar lira seviyesinde olduğunu kaydeden Kurum, portföylerinde değeri 4 milyar liraya yaklaşan arsa olduğunu söyledi. 


Vatan Emlak Rehberi


Geri Dön