25 / 04 / 2024

Emlak Konut'un Sultangazi arsası yeniden ihalede!

Emlak Konut'un Sultangazi arsası yeniden ihalede!

Emlak Konut GYO daha önce ihaleye çıkardığı ve 600 milyon TL’ye kadar fiyatı yükselen Sultangazi arsasının satışı için ikinci kez ihale açtı



Emlak Konut GYO daha önce ihaleye çıkardığı ve 600 milyon TL’ye kadar fiyatı yükselen Sultangazi arsasının satışı için ikinci kez ihale açtı.

İstanbul Sultangazi Habipler’deki 166 bin 692 metrekare büyüklükteki arsanın özel koşullu 2.2 emsal değeri bulunuyor. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapma imkanı var. İhale 17 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşecek. Plan notlarına göre yapılacak binanın 180 metreye kadar yükselme izni mevcut.

Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO ihale düzenlemiş ve ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği 100 milyon TL’lik arsa fiyatını ikinci oturumda 6'ya, kuruma vereceği payı da 8'e katlamasına rağmen ihaleyi iptalden kurtaramamıştı.

Emlak Konut'un ihalesine katılan Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL'den 600 milyon TL'ye çıkarmıştı. Kuruma vereceği  payı da 8'e katlayan ortam girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL'lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL'ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut GYO’nun ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde oldu.
 
İhaleye çıkardığı arsa 166 bin 692 metrekare büyüklükte. İmar planlarına ve verilen izinlere göre arsa üzerine 180 metre yüksekliğe kadar AVM ve ticaret merkezi yapılabilecek. Özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri var. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare inşaat yapılabilecek.
 
Üzerine 180 metre yüksekliğe kadar yapı izni olan ticaret merkezinin plan notlarında arsaya iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlara sahip binalar yapılabileceği yazılı
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

 


Geri Dön