29 / 03 / 2024

Emlak Konut'un Üsküdar ihalesine en yüksek teklif DAP Yapı'dan!

Emlak Konut'un Üsküdar ihalesine en yüksek teklif DAP Yapı'dan!

Emlak Konut'un Anadolu Yakası'ndaki en değerli arazisi için 46 şirket kıran kırana yarıştı. Validebağ Korusu'na komşu araziye en yüksek teklif DAP Yapı'dan geldi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "Bu ülkeye güvenin işareti" dedi.



Emlak Konut GYO'nun üzerinde hava lojmanlarının bulunduğu Üsküdar arazisinin ihalesi sonuçlandı. İlk oturumunda 45 firmanın teklif verdiği ihaleye, Dap Yapı'nın Eltes İnşaat'ı damga vurdu. Şirket, 810 milyon lira toplam satış geliri üzerinden yüzde 50.15 yani 406 milyon 215 bin lira teklifle ihaleyi kazandı. TOKİ'den 85 milyon liraya kısa bir süre önce satın alınan 17 dönümlük Validebağ Korusu'nun tam karşısında yer alan arsanın değeri ihale sonucunda 406 milyon liraya çıktı. Böylece ihale sonucunda arsanın değeri 5 kat artmış oldu. 


ÜLKEYE OLAN GÜVENİN İŞARETİ 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin içinde bulunduğu şu ortamda 46 geliştiricinin ihaleye katılmasını, Emlak Konut ve ülkenin geleceğine olan güven olarak değerlendirdi. Kurum, "Piyasa bir noktada istikrara kavuştuğu anda İstanbul'da bu tür birçok projeyi görmek mümkün olacak. 4 kat sınırının bulunduğu bölgede güzel bir proje hayata geçirilecek. Bölge emsali neyse o çerçevede yapılacak. Üzerinde 5 katlı lojmanlar var. Mevcut bölge emsali neyse o olacak, bizim ilave yaptığımız bir plan yok. Yüzde 75'i de yeşil alan olacak" diye konuştu. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerine maksimum 14.5 metre yüksekliğe sahip binalar yapılabilecek. Çevresinde ünlü konut projelerinin yer aldığı lokasyon, toplu ulaşım ve yaşamın merkezinde yer alıyor. Arsa, Capitol AVM,  Kiptaş  Konutları ve diğer markalı konutlara yakınlığıyla biliniyor. 


DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ihaleyi şöyle değerlendirdi: "Türkiye'de en çok katılımın olduğu ihaleydi. Çok da güzel geçti. Biz Anadolu yakasını iyi biliyoruz, dersimize de iyi çalıştık. Arsanın değerini verdik. Sonuçta bizde kaldı. Avrupa yakasında Nişantaşı neyse Anadolu yakasında da burası Nişantaşı. Bu bölgede proje geliştirilebilecek en büyük araziyi almış olduk. Bölgedeki konut stoku eski olduğu için tamamen oturmaya yönelik bir proje yapacağız. Amacımız Anadolu yakasının en oturulabilir projesini yapmak." 


İHALEDE NELER YAŞANDI?

İhalenin 8 Eylül'de düzenlenen ilk oturumunda 46 firma teklif sunmuştu. Dünkü ikinci oturuma Bahaş İnşaat dışında 45 firma katıldı. Nihai yazılı tekliflerden önce 3 sözlü tur düzenlendi. Yazılı tura ise 17 firma kaldı. Sözlü turda verilen tekliflere göre, son turda şirket payı oranı yüzde 50'den ve şirket payı da 278 milyon 203 bin liradan düşük olmama şartı oluştu. Zarflar açılmaya başlayınca arsa payı 300 milyon lira seviyesinde seyrederken, Emay İnşaat bunu 365.4 milyona kadar çıkardı. Ancak Eltes İnşaat, 406.2 milyon lira teklif ederek ihaleyi kazandı. 


EN AZ 10 BİN $'A ÇIKAR

Kıran kıran geçen ihalenin ardından SABAH'a konuşan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bundan sonra da ihalelere, Eltes İnşaat olarak katılacaklarını söyledi. Yılmaz, ihaleyi pahalıya almadıklarını belirterek, "Bu projeyle birlikte arsanın metrekaresinin 10 bin dolara çıkacağını öngörüyoruz" dedi. DAP Yapı son dönemde Anadolu yakasında hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor. Şirket, geçtiğimiz nisan ayında Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Eltes İnşaat'ı satın almıştı. DAP Yapı'nın aldığı arazinin yanında Taşyapı ve Selçuk İnşaat'ın yaptığı Altunizade Konakları projesi bulunuyor.


Sabah


Geri Dön