26 / 04 / 2024

Emlak sektörü güvenilir liman olma özelliğini koruyor!

 Emlak sektörü güvenilir liman olma özelliğini koruyor!

Türkiye ekonomisi, 2012 yılında özellikle ihracatta sürdürülebilir artış başarısı göstermeye devam ediyor. Böylesi bir ekonomik konjonktürde emlak sektörü, 'yumuşak iniş' beklentisine rağmen yatırımcılar açısından 'güvenilir liman' olma özelliğini koruyor



Sektörde 2011 yılı ilk çeyreğine oranla artış yaşanarak 2012 yılı ilk çeyreğinde 115 binden fazla yapı ruhsatı ve 108 bin kullanım izin belgesi seviyelerine ulaşıldı. Geçen seneye oranla yüzde 2.8 oranında büyüyen sektörde gözlenen bu artış hem yatırımcıların Türkiye ekonomisinde yaşanan istikrara olan güvenini simgeliyor hem de sektördeki oyuncuların yatırımcıların alım gücüne olan inançlarını sergiliyor.


2012 yılında, sektörel anlamda çok daha iyi rakamlara ulaşabilmek için hükümet, birtakım adımlar attı. Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B arazileri hakkındaki yasaların sektörün ve yatırımcıların lehine revize edilmesiyle sektör açısından tünelin ucunda ışığın göründüğünü söyleyebiliriz.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile özel sektör elbirliğiyle başlayacak olan "kentsel dönüşüm' çerçevesinde en büyük yatırım İstanbul'da gerçekleştirilecek. İstanbul'un Anadolu yakasında Sultanbeyli, Pendik, Kadıköy gibi yoğun yaşam alanı olan ilçeler kentsel dönüşüm açısından ilk sırada yer alan ilçeler.


Özellikle Anadolu yakasının yeni yaşam merkezi olmaya aday 15 mahalleden oluşan ve yaklaşık 300 bin nüfuslu Sultanbeyli İlçesi'nde mülkiyet sorununun çözülmesiyle birlikte kentsel dönüşüm de başlayacak.


Sabiha Gökçen Havalimam'na olan yakınlığı, Pendik ve Ümraniye gibi büyük ilçelerle komşu olması, Sultanbeyli'yi geleceğin İstanbul'unda önemli bir yere taşıyacak. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in ilçeyi modernleştirmek ve geleceğe taşımak adına attığı olumlu adımları yakından takip ediyor, kendisinin çalışmalarına ByGroup olarak destek veriyoruz.


Yaklaşık 50 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ByGroup olarak Sultanbeyli'nin geleceğine olan inancımızla ByConcept Projesi'ni başlattık. 200 milyon dolar yatırım yapacağımız ByConcept Projesi'nde 326 konutun yanı sıra sosyal alanlar, alışveriş nerkezi, ofisler ve Sultanbeyli'nin ilk iş oteli ByOtell Sultanbeyli yer alacak.


Sultanbeyli'de kendi arazimiz üzerine kredi kullanmadan öz sermayemizle inşa ettiğimiz projemizde yatırımcılara sıfır faiz ve 40 ay vade imkânı sunuyoruz. Günümüz ekonomik konjonktüründe sunduğumuz imkânı göz önüne alırsak yatırımcıların Sultanbeyli'nin sunacağı imkânlardan faydalanmalarına ön ayak oluyoruz.

ByGroup olarak ByConcept Projesi için Sultanbeyli'yi seçmemizdeki en büyük etken hem kentsel dönüşüm sürecinde bu bölgenin yaşayacağı kalkınma hamlesine olan inancımız hem de Sultanbeyli Belediyesi'nin bu çerçevedeki vizyoner bakışıdır.


Sultanbeyli'yi bakanlık ve belediyenin göstereceği yolda geleceğin İstanbul'unda yeniden inşa ederek kalkındıracağız.

Habertürk Emlak/Bygroup İcra Kurulu Başkanı Mahmut Bayraktar


Geri Dön