19 / 04 / 2024

Emlak sektöründe kurumsallaşan mesleğe önde başlıyor!

Emlak sektöründe kurumsallaşan mesleğe önde başlıyor!

Emlak İstasyonu Ceo’su Birol Polat özellikle emlak sektörü gibi halk arasında olumsuz imaja sahip bir sektörde kalite ve hizmetin kusursuz olmasının beklendiğini belirterek, “Bunun da yolu kurumsallaşmaktan, marka olmaktan geçiyor” dedi.



Birol Polat, müşterinin kurumsallaşmayı başarmış emlakçılara daha çok güvendiğinin altını çizerken, “Bu meslekte kendinizi geliştirerek de marka olabilirsiniz. Ancak bu, çok ciddi bir zaman, altyapı ve finansal kaynak gerektirir. Bunları elde etseniz bile sizi uzun bir maraton bekler. Bu zaman, diliminde göğüs germek zorunda kalacağınız ticari riskler de cabası. Ancak markalaşmış bir firmanın franchise sistemini almak, riskleri ve tehlikeleri ortadan kaldırabilir” ifadesini kullanıyor. Birol Polat, şunları kaydediyor:


Kazancın sınırı yok


2000 yılından beri sadece emlak sektöründe verdiğimiz hizmet, güven ve oluşturduğumuz ticari markamızı kurumsal bir markaya dönüştürerek 2016 yılından bu yana franchising (bayilik) veriyoruz. Sadece 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 15’ franchise ofis sayısına ulaştık. Yapılan cirodan pay talep etmeyen ve kazancın tamamını işi yapan kişide kaldığı bir sistem kurduk.


Yüzde 100 yerli bir markayız. Kurulum masrafları 100 binlerle değil binlerle ifade ediliyor. Kazanç ise maliyetin aksine üst sınır tanımıyor. Kendi işinin patronu olmak isteyenleri sektöre bekliyoruz. Özellikle yeni iş kurmak isteyen girişimcileri çok ciddi riskler bekler. Fakat bu riskler franchise sistemi ile yok denecek kadar azalıyor. Bir markanın bayiliğini aldığınız zaman sıfırdan yapılanmak gerekmiyor. Maçı deplasmanda oynamanın dezavantajıyla değil 1-0 önde olarak başlıyorsunuz.”




Geri Dön