20 / 04 / 2024

Emlak sektöründe yeni müşteri nasıl bulunur?

Emlak sektöründe yeni müşteri nasıl bulunur?

Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de reklam, daha çok insana ulaşmanın ana kuralıdır. Ne kadar fazla kişiye ulaşılabilirse o kadar fazla yeni müşteri kazanılabilir. Peki Emlak sektöründe yeni müşteri nasıl bulunur?



Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de reklam, daha çok insana ulaşmanın ana kuralıdır. Ne kadar fazla kişiye ulaşılabilirse o kadar fazla yeni müşteri kazanılabilir. Çünkü insanlar sizden haberdar olacaklardır. Bu sebeple, yeni müşteri bulmanın temel kuralı reklamdır. Reklam ise sayısız çeşidi, metodu olan bir kavramdır. Ayrıca günden güne yaşanan gelişmeler reklam sektöründe de devrim niteliğinde gelişmeler yaşanmasına sebep olmaktadır. En önemli gelişim teknoloji çağının herkesin ulaşabildiği bir konuma gelmesi ile yaşandı. İnternet, bugün reklamın temel alanını oluşturuyor. Eski metotlar olan el ilanı ve benzeri uygulamalar, halen belli bir seviyede etkinliğe sahip olsa da, hedef kitleniz doğrultusunda yapacağınız internet tanıtımları çok daha fazla etkinlik göstermektedir.


İnternet üzerinden reklam yapmak en etkin yöntem ama bunun da önemli detayları bulunuyor. Emlak kampanya ve fırsatlarından, potansiyel müşterinizin zamanında haberdar olması gerekiyor. Yani reklam metinlerinizi geciktirmeden mümkün olduğunca fazla insana iletmelisiniz. Markalaşma ise ilk akla gelen olmanızı sağlayacak bir kavramdır. Gayrimenkul ile ilgili her hangi bir işi olan kişi ilk olarak sizi hatırlamalıdır. Yani reklamlarınız ile akıllarda yer etmelisiniz.


Diğer önemli konu ise mevcut müşterilerinizin memnuniyetidir. Gayrimenkul danışmanlığı için size yetki veren kişiler, eğer memnun kalırlarsa, çevrelerinde de bundan bahsedeceklerdir ve en etkili reklam müşteri memnuniyetidir. Emlak sektöründe iş kurmak, önemli bir girişimcilik örneğidir. Ancak ilk zamanlarda pek müşteriniz olmayabilir. Var olan müşteriniz az olacağı için müşteri memnuniyeti, yeterince etkili görünmeyebilir. Diğer reklam faaliyetleriniz de kısa sürede etki göstermeyebilir. Önemli olan sabırla düzenli olarak reklamınızın bir şekilde yapılıyor olmasıdır.


Planlı olmak bu işin bir diğer önemli noktasıdır. Planlı hareket etmek her işte olduğu gibi, emlak sektöründe de başarıyı getirecek önemli kavramlardan biridir. Daha işin başında planlama yaparken her detayı düşünmeniz gerekmektedir. Eğer Franchise temsilcilik açmayı düşünürseniz, iş yükünüzü hafifletmiş olursunuz. Bu konuda size son derece samimi bir şekilde yardımcı olacak olan Startkey ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. İş planlamanızda büyük kolaylık elde etmiş olursunuz böylece.



Geri Dön