19 / 03 / 2024

Emlak sektöründeki düzenlemeler franchise taleplerini artırdı!

Emlak sektöründeki düzenlemeler franchise taleplerini artırdı!

Devletin son günlerde inşaat ve emlak sektöründe KDV ve kredi kullanma oranlarında gerçekleştirdiği düzenlemeler sektörde olumlu yönde etkilerini göstermeye başladı.



Devletin son günlerde inşaat ve emlak sektöründe KDV ve kredi kullanma oranlarında  gerçekleştirdiği düzenlemeler sektörde olumlu yönde etkilerini göstermeye başladı. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve kısa zamanda Türkiye genelinde 13 franchise sayısına ulaşan 1A Plus'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sevimli, kendilerine gelen franchise alma taleplerinde artış olduğunu söyledi.


Ebubekir Sevimli, konut kredi faizlerinin düşürülmesi, KDV oranının %18'den %8 'e indirilmesi ve son olarak gayrimenkul alımında kredi kullanma oranının %75’den %80'e çıkarılmasının sektörü hareketlendirdiğini, gayrimenkul sektöründe iş kurmak isteyen kişilerin de bu yapılandırmalar sayesinde harekete geçtiğini söyledi.


Sektördeki yeni düzenlemeler sayesinde 2016 sonuna kadar franchise sayılarını 20  ye çıkarmayı planladıklarını aktaran Sevimli, 2017'de ise Türkiye'nin her bölgesinde olmayı hedeflediklerini ve franchise sayılarında % 100 oranında  bir büyüme olacağı yönünde  düşüncelerini söyledi.


1A Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sevimli ayrıca, konutta KDV indirimleri ve banka destekleriyle ülke genelindeki franchise işletmelerinden aldıkları raporlara göre ofislere yapılan müşteri ziyaretlerinin ve konut satışlarının olumlu yönde arttığını sözlerine ekledi. Sevimli,1A Plus’ın seçkin yatırımcılarından oluşan Gayrimenkulün Yatırımcılar Kulübü üyeleri de inşaat ve emlak sektörüne sağlanan desteklerden memnun olduklarını dile getiriyorlar, dedi.



Geri Dön