23 / 04 / 2024

Emlak takası için gereken belgeler!

Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?



Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapuda takas işlemi için, gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaatın yapılması gerekiyor. Müracaat taşınmaz mallardan birinin bağlı olduğu tapu dairesine yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?


Emlak takası için gereken belgeler..

Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı gerekli oluyor.


Trampa yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


Trampa yapanların son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları,


Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyım) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge, 5. Tarafların vergi kimlik numaralarını gösterir vergi dairesinden alınmış belgenin de takas işlemi için temin edilmiş olması gerekiyor.



Tapuda takas masrafı ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön