29 / 03 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi başladı!

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi başladı!

Kasım ayının başlaması ile birlikte gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi de başladı. Bu ay içinde emlak ve çevre temizlik vergisinin ikinci taksitlerinin ödenmesi gerekiyor..



Kasım ayının başlaması ile birlikte gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi de başladı. Bu ay içinde emlak ve çevre temizlik vergisinin ikinci taksitlerinin ödenmesi gerekiyor. Vergi borcunu ilk taksit dönemi içinde kapatanların bu ay herhangi bir ödeme yapması gerekmiyor.


Vergilerin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmiş olup, bu ay hiç ödeme yapmayanlar ise ilk taksit borcunu cezalı bir şekilde ödemek zorunda oluyor. Zira vergiyi ödememe cezası aylık yüzde 1.40 olarak hesaplanıyor.


Peki kimler hangi vergiyi ödeyecek?


Ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri emlak vergisini, ev ve işyeri sahibi ya da kullanıcıları (varsa kiracı) ise çevre temizlik vergisini ödemek ile mükellef olacak.


Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesinin veznelerinde yapılabiliyor. Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi borcu internet üzerinden de ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi ise meskenler su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte, vergi de ödenmiş oluyor. İşyeri çevre temizlik vergisinin ise yine belediyeden ödenmesi gerekiyor.



2016 Kasım ayı vergi takvimi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön