18 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri!

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri!

2016 Kasım ayı vergi takvimine göre, 1 Kasım'da emlak ve çevre temizlik vergisi için 2. taksit dönemi başladı. Vergiler 30 Kasım tarihine kadar ödenebilecek.



2016 Kasım ayı vergi takvimine göre, 1 Kasım'da emlak ve çevre temizlik vergisi için 2. taksit dönemi başladı. Vergiler 30 Kasım tarihine kadar ödenebilecek. 1 Aralık'tan sonra yapılan ödemeler için vergi cezası kesiliyor. Aylık yüzde 1.40 olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için ödenirken; çevre temizlik vergisi ise mesken ve işyerleri için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödemesi yapılmıyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri

Vergilerin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmiş olup, bu ay hiç ödeme yapmayanlar ise ilk taksit borcunu cezalı bir şekilde ödemek zorunda oluyor. 


Emlak vergisini, ev ve işyeri sahibi ya da kullanıcıları ise çevre temizlik vergisini ödemek ile mükellef olacak.


Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesinin veznelerinde yapılabiliyor. Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi borcu internet üzerinden de ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi ise meskenler su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte, vergi de ödenmiş oluyor. İşyeri çevre temizlik vergisinin ise yine belediyeden ödenmesi gerekiyor.



2016 Kasım ayı vergi takvimi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön