24 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Mart ayı itibariyle gayrimenkuller için birtakım vergiler ödenmeye başlandı. 31 Mart itibariyle ise bazı vergilerin ilk taksit dönemi sona erdi. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?



Emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?

Mart ayı itibariyle gayrimenkuller için birtakım vergiler ödenmeye başlandı. 31 Mart itibariyle ise bazı vergilerin ilk taksit dönemi sona erdi. 


Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden ya da iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde taşınmazını satan kimseler vergilerini beyan ederek ödedi.


Peki, 1 Mart'ta başlayan vergiler arasında yer alan emlak ve çevre temizlik vergisi bitti mi?


Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar her sene gayrimenkul sahibi tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Çevre temizlik vergisi de Belediye Gelirleri Kanunu gereğince yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisi aynı dönemlerde ödeniyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi sadece Mart ayında değil; Nisan ve Mayıs ayları da dahil olmak üzere 3 aylık bir süre içerisinde ödeniyor.


Buna göre emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bu iki verginin ikinci taksiti Kasım ayında ödenecek.


Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılacak.



Emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 tutarları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön