18 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma!

Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma!

6552 sayılı Torba Yasası, Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Torba yasa ile emlak ve çevre temizlik vergisi borcuna af geldi. İşte emlak ve çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma esasları..



Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma!

6552 sayılı Torba Yasası, Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu olan yasada emlak ve çevre temizlik vergi borçlarına dair esaslara da yer veriliyor.


Kanun kapsamındaki yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin 30 Kasım 2014 tarihine kadar ilgili kuruma giderek müracaat etmeleri gerekiyor. 


Aksi takdirde başvuru süresinin kaçırılmış olması durumunda vergi yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma için belediyenin mali hizmetler müdürlüğüne başvuruda bulunuluyor.


Torba yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma ilk taksiti; Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. 



Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön