25 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Emlak ve çevre temizlik vergisi için ikinci taksitlerin Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Vergi oranları ne kadar?



Emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Kasım ayında ikinci taksit ödemelerinin yapılacağı emlak ve çevre temizlik vergisi, konut, işyerleri ve bina gibi taşınmaz malların sahiplerinden talep ediliyor.


Söz konusu vergilerin ne kadar ödenmesi gerekiyor?

2013 yılı emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


2013 yılı çevre temizlik vergisi oranları:

Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıp; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 Kuruş, diğer belediyelerde 19 Kuruş olarak hesaplanıyor.


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergileri; Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi ve Büyükşehir Belediyelerinde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi olmak üzere iki farklı tarifeye göre hesaplanıyor. 


Emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Konutlara ait çevre temizlik vergileri, su faturalarına yansıtılıyor. Bunun dışındaki işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan binaların çevre temizlik vergileri ile emlak vergileri için bağlı olunan belediyeye ödeme yapılıyor.



Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi!


Geri Dön