25 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ve aynı dönemlerde ödeniyor. Peki, 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi? Aralık ayında vergi ödemesi yapılırsa ne olur?



Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ve aynı dönemlerde ödeniyor. Bu vergilerden konutların çevre temizlik vergisi, su faturasına yansıtılıyor. Bunun haricindeki tüm emlak ve işyeri çevre temizlik vergileri ilçe belediyesine ödeniyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesi en son 1 Haziran'da ödenmişti. Vergilerin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içinde yapıldı.


Peki, 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi? Aralık ayında vergi ödemesi yapılırsa ne olur?


Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri, 30 Kasım'da sona erdi. Buna göre 1 Aralık'ta dahi yapılan ödemeler için vergi cezası kesiliyor.


Ödeme ne kadar gecikirse vergi cezası da o kadar katlanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 


Örneğin emlak vergisi borcunuzun 100 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 1,40 TL gecikme zammı uygulanacak. Ödeme 3 ay gecikirse, 4,20 TL, 6 ay gecikirse 8,60 TL gecikme zammı ödeniyor.


Emlak vergisi ödeme yerleri:

Emlak vergisi borcu taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



Vergi takvimi Aralık 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön