24 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 5 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 5 gün!

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. 30 Kasım'da sona erecek vergiler için 5 gün kaldı.



Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. 30 Kasım'da sona erecek vergiler için 5 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içerisinde ödemeleri yapmaları gerekiyor. Aksi durumda vergi faizli olarak ödeniyor.


Emlak vergisi, tüm taşınmaz mallar için ödenirken, çevre temizlik vergisi mesken ve işyerleri için ödeniyor. Meskenlerin vergi borcu su faturasına yansıtılıyor. Arsa ve araziler için ise çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


İsteyenler vergilerini haftasonu belediyeden ödeyebileceği gibi, isteyenler internet üzerinden e-belediye sistemi ile ödeyebiliyor. Aynı zamanda PTT ile de ödeme yapılabiliyor.


Emlak vergisi mükellefleri..

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler mükellef oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Çevre temizlik vergisi mükellefleri..

Çevre ve temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların kullanıcısı mükellef oluyor.



20 soruda emlak vergisi!


10 soruda çevre temizlik vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön