29 / 03 / 2024

Emlak vergi affı son başvuru tarihi!

Emlak vergi affı son başvuru tarihi!

2014 Eylül'de yürürlüğe giren Torba Yasası ile emlak ve çevre temizlik vergisi dahil birçok vergi ve alacağa af getirildi. Peki, emlak vergi affı son başvuru tarihi ne zaman?



Emlak vergi affı son başvuru tarihi!

2014 Eylül'de yürürlüğe giren Torba Yasası ile emlak ve çevre temizlik vergisi dahil birçok vergi ve alacağa af getirildi.


Emlak vergisi affı kapsamına, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı alındı.


Kanunun getirdiği emlak vergisi yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen mükelleflerin başvuru tarihini kaçırmaması gerekiyor. Emlak vergi affı son başvuru tarihi 30 Kasım olup; bu tarihe kadar başvuruların yapılması gerekiyor.


Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Başvuru yaparak vergi borcunu yapılandıran mükelleflerin ödemeleri ise Aralık ayında başlayacak. Taksitler kredi kartıyla da ödenebilecek.


Ödeme sürecinde vir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabiliyor.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmıyor.


Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti kanunu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön