19 / 04 / 2024

Emlak vergi borcu taksitlendirme!

Emlak vergi borcu taksitlendirme!

Torba yasası Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kanun maddelerine göre, emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırılabiliyor. İşte emlak vergi borcu taksitlendirme işlemleri..



Emlak vergi borcu taksitlendirme!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu olan torba yasası Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yürürlüğe giren kanun maddelerine göre, bazı vergi ve alacaklarda taksitlendirme yapılması öngörüldü. Af kapsamında taksitlendirilebilen borçlara emlak ve çevre temizlik vergisi de dahil edildi. Peki, emlak vergisi nasıl taksitlendirilir?


Torba Yasası kapsamında vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için 30 Kasım 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Taksitlendirme başvurusunun yapılması halinde, borç ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor. Ayrıca, yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.



Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön