27 / 04 / 2024

Emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014!

Emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Mayısta ilk taksiti ödenen emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014 ne zaman?



Emlak vergileri 2.taksit ödemeleri 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisinin mükellefi, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Arazi vergisinin oranı binde bir , arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, aynı şekilde vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Vergi ödemeleri yılda iki eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2014 yılına ait verginin ilk taksiti ödendi. Emlak vergileri 2. taksit ödemeleri Kasım ayında yapılacak. 


Emlak vergileri affı şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön