26 / 04 / 2024

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergi borcunu ödemeyen mükelleflere 2014 Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile af getirildi. İşte emlak vergileri affı şartları..



Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergisinde vergiler, her sene Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi borcunu ödemeyen mükelleflere vergi ceza faizi uygulanıyor.


Ancak 2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa gereğince emlak vergisi borçlarına af getirildi. Emlak vergileri affı şartları şu şekilde;


Emlak vergileri borç yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye giderek müracaat yapılması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapılmaması halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yasa kapsamında ancak vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, yapılandırılabiliyor.


Aftan yararlanan vergi mükelleflerinin taksit ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Ayrıca, yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.




Torba Yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön