26 / 04 / 2024

Emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?

Emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?

Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi ödemeleri 2015 yılı için 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?



Emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?

Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Vergi, büyükşehir belediyesinde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre yeni büyükşehir olan illerde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları:

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Vergi ödemeleri 3 aylık dönem içinde yapılıyor. Normalde Mayıs ayında sona eren emlak vergisi 2015 yılında 1 Haziran'a kadar ödenbiliyor. Peki, emlak vergileri hafta sonu ödenebilecek mi?


Emlak vergisi, 31 Mayıs'ın pazar gününe denk gelmesi nedeni ile pazartesi günü olan 1 Haziran'da ödeniyor. Ancak kimi belediyeler yaşanan yoğunluk nedeni ile hafta sonu da vergi tahsili yapabiliyor.


Verginizi hafta sonu ödeyip ödeyemeyeceğinizi belediyenizi arayarak öğrenebilirsiniz.



İndirimli emlak vergisi uygulaması!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön