18 / 04 / 2024

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2014!

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2014!

Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2014 yılı için emlak vergisinin ilk taksitleri ödendi. Kasım ayında ise 2. taksitler ödeniyor. İşte emlak vergileri son ödeme tarihi 2014..



Emlak vergileri son ödeme tarihi 2014!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.


Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyenler vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor. Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 içerisinde ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2014 yılına ait emlak vergisi 1. taksitleri ödendi; 2. taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Vergi takviminde Emlak vergileri son ödeme tarihi 2014 Aralık ayı olarak belirtiliyor.


1 Aralık'a kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemesi gerekiyor. Emlak vergisinin geç ödenmesi durumunda; gecikmenin yaşandığı her ay için ceza kesiliyor. Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Emlak vergisi yapılandırılarak nasıl ödenir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön