28 / 03 / 2024

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede 2 eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergileri son ödeme tarihi 2015 ne zaman?



Emlak vergileri son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergiyi, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Vergi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi, internet üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergileri son ödeme tarihi 2015 ne zaman?


Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım ayı.


Geçici emlak vergisi muafiyeti!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön