25 / 04 / 2024

Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimselere uygulanan faiz cezalarına 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Peki vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergileri yapılandırma 2014 işlemleri...



Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ödeniyor.


Taşınmaz mal sahibi tarafından ödenmesi gereken emlak vergi ödemeleri, her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Taksitler; Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. Vergi borcunu ödemeyen kimselere faiz cezaları uygulanıyor.


Ancak Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergilerine yapılandırma hakkı tanındı.


Kanun gereğince, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için 30 Kasım 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Başvurular taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Yapılandırma başvurusunun ardından ödemeler ise 1 Aralık'ta başlıyor.


Ödemelerde kredi kartı da kullanılabiliyor. Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.

 


Torba yasada elektrik affı var mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön