24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü!

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü!

Emlak Vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki emlak vergisi taksitleri hangi aylarda ödenir?İşte emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü..



Emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü!

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri yapılıyor. Vergi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor.


Ödenecek bedel, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları taşınmaz malın niteliğine ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyetten yararlanma hakkına sahip olan kimselerin gayrimenkulün bulunduğu belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. 


Emlak vergisi 1. taksit son ödeme günü..

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ödemelerine Mart ayı itibarıyla başlanmıştı. İlk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödenecek emlak vergisi için ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca, ilgili belediyenin  e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, emlak vergisi ödemeleri internetten online bir şekilde de ödenebiliyor.



Yeni inşa edilen binalarda emlak vergisi!


Geri Dön