18 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

Gayrimenkul sahipleri emlak vergisi borçlarını senede 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Vergi ödemeleri Mayıs ayında da devam ediyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015 ne zaman?



Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırlarındaki tüm taşınmaz mallar için vergi ödenmesi gerekiyor. Gayrimenkul sahipleri emlak vergisi borçlarını senede 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, kanunda belirtilen hallerde de bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Vergi için ödenen bedel, gayrimenkulün değeri ve türüne göre belirlenen emlak vergisi oranı ile hesaplanarak tespit ediliyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisinde ilk taksitler, Mart-Nisan-Mayıs aylarında; ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre 2015 yılına ait vergi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015 ise 1 Haziran.



Emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön