20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksiti 2017!

Emlak vergisi 1. taksiti 2017!

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahiplerinden iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor. Peki, emlak vergisi 1. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?



1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsil ediliyor. Bu vergiyi, arsa, arazi, mesken ve işyeri ayrımı olmaksızın her mal sahibi ödüyor.


Taşınmaz ayrımı vergi oranlarında yapılıyor. Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Eğer belediye e-belediye sistemine dahilse, vergi borcu internetten de ödenebiliyor.


Emlak vergisi 1. taksiti 2017

Emlak vergisi için senede iki taksitte ödeme yapılabiliyor. Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre, emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak. 


Vergi ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İsteyenler tüm vergi borcunu bu dönemde tek seferde yapabilecek.


 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön