20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1.taksit 2015!

Emlak vergisi 1.taksit 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene belli dönemlerde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İlk taksit ödemeleri Mart'ta başlıyor. Emlak vergisi 1.taksit 2015 ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor....



Emlak vergisi 1.taksit 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin her sene belli dönemlerde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisini, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Emlak Vergisinin matrahı, binanın bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri olup; Sabit istihsal tesisatına ait değerler vergi matrahına alınmıyor.


Vergi hesaplamalarında meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak belirleniyor.


İşyeri, dükkanlarda ise emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre, Emlak vergisi 1.taksit 2015 ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor. 1 Mart itibarıyla vergi mükellefleri ödemelerini yapmaya başlayabiliyor.


Emlak vergisi iadesi 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön