24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi için ödemeler ilçe belediyesine iki taksitte yapılıyor. Peki, emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?



Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor.


Emlak vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart 2016 tarihi itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?


Verginin 1.taksit dönemi 21 gün sonra 31 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.


Emlak vergisi oranları 2016..

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Bu oranlar büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor.


Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön