24 / 04 / 2024

Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?

Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?

Emlak Vergisi; bina (mesken, işyeri) ve arazi (arsa, arazi) gibi taşınmaz mallar için ödenen vergiye emlak vergisi deniyor. Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?



Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?

Emlak Vergisi Kanunu esasları gereğince bina (mesken, işyeri) ve arazi (arsa, arazi) gibi taşınmaz mallar için ödenen  vergiye emlak vergisi deniyor. 


Tapulu gayrimenkulde tapu kimin üstüne ise emlak vergisini onun ödemesi gerekiyor. Tapusuz gayrimenkullerde ise emlak vergisi, noterde düzenlenen senedin ya da sözleşmenin imzalandığı günden itibaren ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi ödemeleri, vergi dönemi içerisinde taşınmaz malın bağlı olduğu belediyelerin tahsilat veznelerine yatırılabiliyor.  Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor. Peki, Emlak Vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir?


Emlak Vergisi ödeme tarihleri!

Emlak Vergisi'nin ilk ödemesi  Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Emlak Vergisi 2014 takvimine göre bu yıl ki Emlak Vergisinin Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. 


Emlak vergisi oranları 2014!

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön