23 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak!

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak..



Emlak vergisi 2. taksit dönemi yarın başlayacak!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi, taşınmaz malın sahibi; eğer sahibi yoksa sahibiymiş gibi kullananı oluyor.


Vergi mükelleflerinin ödeyecekleri bedel, taşınmaz malların değeri üzerinden hesaplanıyor. Emlak vergisi oranları taşınmaz mallara göre değişkenlik gösteriyor.


Emlak vergisi oranları..

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Vergi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Buna göre 2014 yılına ait vergi ödemelerinin ilk taksitleri yapıldı. 


İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın başlıyor. 1 Aralık 2014 tarihinde sona eriyor.


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca internet üzerinden yetkili bankalar aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor.


Kasım ayında hangi vergiler ödenecek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön