28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek 2015?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek 2015?

Gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde veriliyor. İlk taksit ödemeleri Haziran ayında sona eren emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenecek 2015?



Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek 2015?

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde veriliyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona erdi.


Emlak vergisi 2. taksiti, 1. taksit ödemeleri bittikten 6 ay sonra ödeniyor. Buna göre, 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?


Emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı..

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 - 30 Kasım tarihleri içerisinde yapılıyor. İsteyen mükellefler verginin tamamını ilk taksit döneminde ödeyebiliyor. Böylece Kasım ayında herhangi bir vergi borcu kalmamış oluyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Farklı ildeki taşınmazın vergisi PTT havalesi ile ödenebildiği gibi, e-belediye sistemi ile de internet üzerinden ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2016!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön