28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi mükellefleri yıllık vergilerini senede iki taksitte ödeyebiliyor. 2015 yılı 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?



Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Ayrıca; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayında yapılıyor.  Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi 1-31 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. 


Ancak ayın 31'inin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle son gün 1 Aralık 2015 tarihi olarak belirtiliyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?


Emlak vergisi nereden ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılabiliyor.


Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.



Emlak vergisi beyannamesi düzenleme örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön