25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

Emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri, emlak vergisi mükellefi oluyor. 2015 Kasım ayında verginin ikinci taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?



Emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri, emlak vergisi mükellefi oluyor. Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılabiliyor.


Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2015 Kasım ayında verginin ikinci taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?


Emlak vergisi 2. taksit oranı..

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Yukarıdaki oranlarla hesaplanan emlak vergisinin ilk yarısı ilk taksit döneminde, ikinci yarısı ise ikinci taksit döneminde ödeniyor.



Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön