24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İlk taksitleri Mayıs'ta ödenen emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014..



Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Vergide bazı geçici ve kalıcı muafiyetlikler bulunuyor. Örneğin taşınmazı satın alan kimseler, edinim tarihinde vergiden muaf oluyor. Vergi mükellefiyeti edinim yılını takip eden sene başlıyor.


Ayrıca tek mesken sahipleri için de sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Geliri olmayan ve 200 metrekarelik büyüklüğü geçmeyen tek meskene sahip kimseler belediyeye bildirimde bulunmak koşuluyla vergiden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi mükellefleri, vergiyi yılda iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2014 yılının emlak vergisi ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi ise 1 Aralık 2014.


Bu tarihe kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Aksi halde, 2014 yılında emlak vergisi ödemelerinde; ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor.



Emlak vergisi vergi dairesine ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön