29 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015 ne zaman?



Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri..

Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. En son ödeme 1 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015 ne zaman?


Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015..

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 30 Kasım 2015 tarihi olarak belirleniyor. Bu tarihe kadar ödeme yapmamış olan kimseler vergi cezası ile karşılaşıyor.


Emlak vergisi muafiyeti..

Emlak vergisinde 1319 sayılı kanun kapsamında daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Vergide ayrıca tek mesken muafiyeti bulunuyor. 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön