20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti 2014!

Emlak vergisi 2. taksiti 2014!

1319 sayılı Emlak vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, mesken ve işyeri sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi 2. taksiti 2014 son ödemesi ne zaman? İşte vergi ödemeleri..



Emlak vergisi 2. taksiti 2014!

1319 sayılı Emlak vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, mesken ve işyeri sahipleri, emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyor.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye gidilerek ödeniyor. Belediyenin e-belediye sistemine sahip olması durumunda, internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Emlak vergisinin 2. taksiti ise önümüzdeki ay ödenmeye başlanacak.


Emlak vergisi, Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi 2. taksiti; Kasım ayında ödenecek. Bu tarihte vergi ödemesini yapmayan kimselere vergi cezası uygulanacak.


Emlak vergisi 2. taksiti ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.



Emlak vergisi borç yapılandırma 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön