18 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Emlak vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Emlak vergisi mükelleflerinin 2015 yılı emlak vergisi borçları için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak vergisi 2. taksiti için son 3 günü bulunuyor...



Emlak vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Emlak vergisi mükelleflerinin 2015 yılı emlak vergisi borçları için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak vergisi 2. taksiti için son 3 günü bulunuyor. Bu süre içerisinde ödeme yapmayan mükellefler gecikmenin yaşandığı her ay için belli oranlarda vergi cezası ödemek ile mükellef oluyor.


Bu süreçte kimi taşınmaz mal sahipleri ise vergi ödemek ile mükellef olmuyor. Aksine ödedikleri emlak vergisi borçlarını ise geri alabiliyor.


Peki, kimler, neden ve nasıl ödedikleri emlak vergisini geri alabiliyor?


Emlak vergisi iadeleri..

geliri olmayan ve 200 metrekareden küçük tek eve sahip olan kimseler vergiden muaf olup; belediyeye muafiyet için başvurabiliyor. Habersiz bir şekilde vergi ödeyen kimseler iade için yine belediyeye müracaat edebiliyor.


6360 sayılı kanun gereğince yapılıyor. Kanuna göre, ilçe belediyesine bağlanacak köylerdeki taşınmazlardan 5 yıl süreyle emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 olarak kabul edilip; bu tarihte ödenen vergiler ilgilisine iade ediliyor. 


Emlak vergisi iadesi için yapılan müracaata belediyenin yanıt vermemesi ya da olumsuz yanıt vermesi halinde, 30 gün içinde vergi mahkemesine dava açılabiliyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön