26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Emlak vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi devam ediyor. Taşınmazlar için ödenmesi gereken emlak vergisi son günü 30 Kasım olup; emlak vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor...



Emlak vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 30 Kasım 2015 tarihine kadar devam ediyor. Buna göre hala ödeme yapmamış vergi mükelleflerinin önünde son 4 günü bulunuyor.


Peki, son 4 gün içerisinde kimler nasıl ödeme yapabilir? Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? Taşınmaz başka şehirdeyse emlak vergisi nasıl ödenir? Haftasonu emlak vergisi ödemesi yapılır mı?


Mükelleflerin vergi cezası ile karşılaşmamaları için 30 Kasım'a kadar belediyeye giderek, internet üzerinden ya da PTT aracılığı ile vergi ödemesi yapılabiliyor.


Ödemenin internet üzerinden yapılabilmesi için belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Aksi halde bu sisteme dahil olmayan belediyelere vergi ödemesi internetten yapılamıyor.


Kimi belediyeler vergi döneminin son haftasında, haftasonu da vergi tahsil edebiliyor. Bu konu hakkında gayrimenkul sahiplerinin bağlı oldukları ilçe belediyesine müracaat etmeleri gerekiyor.


Verginin geç ödenmesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” tahsil ediliyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com







Geri Dön