28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Emlak vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım'da sona erecek emlak vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor. Bu süre içerisinde vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor...



Emlak vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım'da sona erecek emlak vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor. Bu süre içerisinde vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Aksi halde, ödeme 1 gün bile gecikse aylık vergi cezası uygulanıyor.


Gecikmenin yaşandığı her ay için uygulanacak emlak vergisi ceza oranı ise, yüzde 1,40 olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehir sınırları içerisinde yer alması halinde ise ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin "e-belediye" sistemini kullanması durumunda ödemeler internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Bunun yanı sıra PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları ise taşınmazın türüne göre belirleniyor. Ayrıca bu oranlar büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergileri iade ediliyor!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön