19 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2014 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi 2014 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi, bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere iki vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte emlak vergisi 2014 ödeme tarihleri..



Emlak vergisi 2014 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi, bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere iki vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi gereğince; Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor.


Bina tabiri ise; yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor. Bu kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor. Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmıyor.


Aynı zamanda; Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor.

Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli ediliyor.

Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor. Peki emlak vergisi mükellefleri, emlak vergisi borcunu ne zaman öder?


Emlak vergisi 2014 ödeme tarihleri..

Emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Buna göre 2014 vergi takvimine göre; 2014 yılının ilk taksitleri en son Mayıs ayında ödendi; ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi oranları 2014..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


İnternetten  Emlak  vergisi sorgulama!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön