26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi 2014 yılı bilgilerine göre, büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi oranları yüzde kaç oldu? Emlak vergisi 2014 ne zaman ödenmeye başlanacak? İşte 2014 emlak vergisi...



Emlak vergisi 2014!

Emlak Vergisi Kanununa göre; bina tabiri özelliklerine sahip tüm yapılar yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsi emlak vergisine tabi tutuluyor.


Söz konusu emlak vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Emlak vergileri ödeme zamanları, her sene yeniden hazırlanan vergi takviminde açıklanıyor. Buna göre, 2014 yılı emlak vergi dönemleri şu şekilde belirlendi:


1. taksit dönemi: Mart, Nisan, Mayıs ayları

2. taksit dönemi: Kasım ayı.


Yukarıda da görüldüğü üzere emlak vergisi dönemleri ne göre 2014 yılının birinci emlak vergi taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlayacak, 31 Mayıs tarihinde sona erecek.


İsteyenler emlak vergisi borcunun tamamını birinci taksit döneminde ödeyebilecek.


Bilindiği üzere emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içerisinde bulunduğu belediyeye yapılıyor. Ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi 2014 yılı oranları:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde 1                   Binde 2

Arazilerde          Binde 1                   Binde 2

Arsalarda           Binde 3                   Binde 6


Emlak vergilerini internetten ödeme!


Geri Dön