26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödedikleri vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Vergi için ödemeler senede 2 taksitte yapılabiliyor. Peki son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri...



Emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödedikleri vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında vergiye mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi için ödenen bedel büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Vergi oranları mesken, işyeri, arsa ve arazilerde farklı oranda hesaplanıyor. 2015 yılında uygulanan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2015

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri..

Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Vergi mükellefleri vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksit borcu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


İkinci taksit borcu ise Kasım ayında ödeniyor. İsteyen mükellefler ilk taksit dönemi içerisinde emlak vergisi borcunu tek seferde ödeyebiliyor.



10 soruda emlak vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön