27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2016 ne zaman ödeniyor?

Emlak vergisi 2016 ne zaman ödeniyor?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor..



Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. 


Emlak vergisi için ödemeler,  bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmazın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.


Ayrıca elediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden ve PTT ile de emlak vergisi ödenebiliyor.


Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi 2016 ne zaman ödeniyor?


Emlak vergisinin ilk taksit dönemi Mart ayı itibariyle başladı. Emlak vergisinin ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin önünde son 23 gün bulunuyor.


Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde ceza uygulanıyor. Gecikmenin yaşandığı her ay için verginin yüzde 1.40'ı oranında emlak vergisi gecikme zammı kesiliyor.



Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön